Χρονολόγιο

Νοιάζομαι, Δρω & Κινητοποιώ: Σχολείο Πολιτών

5ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου

Ειρήνη Ανθή Παπαζαχαρίου

Προστέθηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019, 3:29 μμ, Τροποποιήθηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019, 3:29 μμ

Οι μαθητές/τριες των Β1, Δ2, Ε1 και Στ τμημάτων του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου συμμετέχουν για τρίτη συνεχή χρονιά στο Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω (www.noiazomaikaidrw.gr) που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μη κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της Πολιτότητας στους μαθητές μας μέσα από την ανάπτυξη δράσεων και καλών πρακτικών στη σχολική μονάδα. Το βίωμα θα πρέπει να αποτελέσει για όλους εφαλτήριο για πράξη συνειδητή σε μια προσπάθεια πληροφόρησης και ενεργούς εμπλοκής στα όσα διαδραματίζονται σε τοπικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.
Στο πλαίσιο της προσήλωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα στην κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη μείωση χρήσης του πλαστικού στην καθημερινή μας ζωή, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β1, Δ2, Ε1 και Στ' τμημάτων του σχολείου μας έλαβαν δώρο ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι - παγούρι από το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω". Έτσι, καλούνται μικροί και μεγάλοι να αναλάβουν δράση για την προστασία του περιβάλλοντος! Τέλος, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεσμεύτηκαν να μειώσουν τη χρήση πλαστικού στην καθημερινή τους ζωή, να αλλάξουν συνήθειες και μειώσουν το περιβαλλοντικό τους  αποτύπωμα και να παρακινήσουν φίλους και συγγενείς να υιοθετήσουν οικολογική στάση ζωής.


Θέματα που αφορούν οι εικονιζόμενες δράσεις

Περιβάλον
Σχολική ζωή

Επιβεβαιώνω ότι έχω λάβει έγγραφη έγκριση για τη χρήση των φωτογραφιών.

Δημοτικό