Χρονολόγιο

Ενημέρωση από το Σύλλογο "Νοιάζομαι και Πράττω"

5ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου

Ειρήνη Ανθή Παπαζαχαρίου

Προστέθηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019, 3:43 μμ, Τροποποιήθηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019, 3:44 μμ

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, η κ. Μαίρη Φαρμακίδου, ιδρύτρια της Εθελοντικής Ομάδας Ρόδου «Νοιάζομαι και Πράττω», μαζί με την αντιπρόεδρο κ. Αργυρένια Πεζουβάνη, επισκέφτηκαν το σχολείο μας, για να μας μιλήσουν για τον εθελοντισμό και να μας ενημερώσουν για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που προσφέρει η Ομάδα αυτή συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνονται στο σχολείο μας για τρίτη συνεχή χρονιά από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο σκοπό έχει να μεταδώσει την ιδέα της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και της ενεργού πολιτειότητας.

Οι μαθητές των τμημάτων Β1, Δ2, Ε1 και Στ1 με τους εκπαιδευτικούς Ειρήνη-Ανθή Παπαζαχαρίου, Ελισάβετ Κυρίτση, Στέφανο Βουλγαρίδη, Ανθή Κόγκα και Μαριάνθη Σαββίγκου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που ετοίμασαν η κ. Φαρμακίδου και η Ομάδα Ρόδου «Νοιάζομαι και Πράττω», να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για προσφορά προς τον συνάνθρωπο και να δεσμευτούν πως, ως ενεργοί πολίτες, θα μεταδώσουν το μήνυμα στους γονείς τους, θα συνεχίσουν και να Νοιάζονται και να Πράττουν, προσφέροντας όπως και όσο μπορεί ο καθένας και θα γεμίσουν με τρόφιμα το «Σπιτάκι της Προσφοράς», που ετοίμασε η εικαστικός του σχολείου μας κ. Ανθή Κόγκα, ώστε να συνεισφέρουν στο έργο του Συλλόγου.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η Ομάδα Ρόδου «Νοιάζομαι και Πράττω», που γεννήθηκε στην Ρόδο τον Αύγουστο του 2017 από την Μαίρη Φαρμακίδου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνες οικογένειες, τα άνεργα ζευγάρια αλλά και ανθρώπους με ειδικές ικανότητες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Η ομάδα είναι εθελοντική και μη κερδοσκοπική από κάθε άποψη. Από τον Αύγουστο του 2018 είναι πλέον σύλλογος με το όνομα «Σύλλογος Ροδίων Νοιάζομαι και Πράττω» και έχει αποκτήσει τη δική της στέγη, όπου δέχεται όλες τις προσφορές αγάπης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

"Γιατί με ένα θέλω, όλα τα μπορώ"
Δεσμευόμαστε να γεμίσουμε το σπίτι της προσφοράς με τρόφιμα

https://www.youtube.com/watch?v=xvbZG03NnCoΘέματα που αφορούν οι εικονιζόμενες δράσεις

Αναπηρία
Ζωή στην κοινότητα
Οικογένεια

Επιβεβαιώνω ότι έχω λάβει έγγραφη έγκριση για τη χρήση των φωτογραφιών.

Δημοτικό